Ζέτα: Στόχος η εξάλειψη της μισθολογικής διαφοράς ανδρών - γυναικών

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για εξάλειψη της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ ανδρών και γυναικών, λέει η Υπ. Εργασίας

Παρά την πτωτική πορεία στη μισθολογική διαφορά στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Κύπρο, συνεχίζουμε τις προσπάθειες που αποσκοπούν στη μείωση έως και την πλήρη εξάλειψή του φαινομένου, αναφέρει η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου σε μήνυμά της με αφορμή την Ημέρα Ίσης Αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών.
 
Όπως αναφέρει η κ. Αμιλιανίδου, η μισθολογική διαφορά στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Κύπρο παρουσιάζει διαχρονικά πτωτική πορεία, γεγονός που μας ικανοποιεί μεν αλλά ταυτόχρονα «συνεχίζουμε τις προσπάθειες που αποσκοπούν στη μείωση έως και την πλήρη εξάλειψή του φαινομένου αυτού».
 
Παρέθεσε τα τελευταία και αναθεωρημένα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που αφορούν το 2019, σύμφωνα με τα οποία, το ποσοστό του χάσματος έχει μειωθεί σημαντικά και βρίσκεται πλέον μόλις στο 10,1%, σε σχέση με 14,1% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ, με την Κύπρο να κατατάσσεται πλέον στην 7η καλύτερη θέση ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ε.Ε.

«Το χάσμα αμοιβών συνιστά ένα πολυεπίπεδο ζήτημα, που επηρεάζει τα εισοδήματα των γυναικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους», ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που προβληματίζει ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της, αφού εκτός από ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, η μείωση του χάσματος συμβάλλει και στην οικονομική ανάπτυξη καθώς ενισχύει την αγοραστική δύναμη των γυναικών και των οικογενειών τους. 

«Για την αντιμετώπιση της ανισομισθίας μεταξύ ανδρών και γυναικών καλούμαστε να συνδράμουμε όλοι, Εργοδότες, Εργαζόμενοι και Πολιτεία», συμπλήρωσε η κ. Αμαιλανίδου και κατέληξε λέγοντας πως «το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επιβεβαιώνει και φέτος την προσήλωση στο στόχο της  πλήρους και ουσιαστικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, αναπόσπαστο μέρος του οποίου είναι η πλήρης εξάλειψη του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ