Δικηγορικός Σύλλογος και ΣΕΛΚ ζητούν ενέργειες από Κασουλίδη-Πετρίδη

Τα δύο συλλογικά όργανα δικηγόρων και λογιστών με επιστολή τους ζητούν άμεσες ενέργειες από Κασουλίδη και Πετρίδη για τις επιπτώσεις των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στην κυπριακή οικονομία.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και ο ΣΕΛΚ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην κυπριακή οικονομία από τις κυρώσεις κατά τις Ρωσίας.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου έχουν αποστείλει κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών με την οποία τονίζουν την ανάγκη για λήψη έγκαιρων μέτρων λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν στην κυπριακή οικονομία από τα κυρωτικά μέτρα κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την από κοινού ανακοίνωση των συλλογικών οργάνων δικηγόρων και λογιστών εκφράζεται η πρόθεση και η θέλησή τους για κοινές, συντονισμένες δράσεις εξ αφορμής των προβλημάτων που ανακύπτουν λόγω της εφαρμογής του πλαισίου κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Στον αντίποδα των ανησυχιών που εκφράστηκαν και από τους δύο φορείς αναφορικά με τις άμεσες και/ή δυνητικές επιπτώσεις στην οικονομία μας και ειδικότερα στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών, υπογραμμίστηκε η σημασία της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών, με στόχο τη διαφύλαξη των καλώς νοούμενων συμφερόντων της κυπριακής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνεται ότι η ερμηνεία και η πρακτική εφαρμογή των εν λόγω περιοριστικών μέτρων, προκαλούν κραδασμούς στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται σειρά σημαντικών εργασιών.

Ως εκ τούτου, προκύπτει άμεση αναγκαιότητα έκδοσης επεξηγηματικού πλαισίου οδηγιών για τα υπό αναφορά μέτρα, από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ή την Ε.Ε, καθότι δημιουργούνται ασάφειες στη διατύπωση και ανάγνωση των κανονισμών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΠΔΣ και ο ΣΕΛΚ έχουν αποστείλει κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών στην οποία διατυπώνονται οι δυσκολίες που ανακύπτουν λόγω των κυρωτικών μέτρων κατά της Ρωσίας και τονίζεται εμφατικά η λήψη έγκαιρων μέτρων και η δρομολόγηση αποτελεσματικών ενεργειών.

Σημειώνεται ότι η επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ