Στην Κύπρο θα βρεθεί τον Οκτώβριο η «αφρόκρεμα» των Επενδυτικών Ταμείων

Θα συμμετάσχουν στο συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο

Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων συνδέσμων Επενδυτικών Ταμείων και διαχειριστών παγκοσμίως, αναμένεται να βρίσκονται στη Λεμεσό, μεταξύ 23 και 25 Οκτωβρίου, για το 36ο ετήσιο διεθνές συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (International Investment Funds Association  - IIFA).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), που εκπροσωπεί την Κύπρο στον Διεθνή Σύνδεσμο, το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο μετά από στοχευμένες προσπάθειες, καθώς θεωρείται ένα από τα κορυφαία διεθνή φόρα για τον τομέα.

Ο Πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την φιλοξενία, στην Κύπρο, του 36ου συνεδρίου του IIFA, προσθέτοντας πως «αποτελεί ύψιστη τιμή για τον CIFA και τα μέλη του, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Κύπρο να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της ως προορισμός για Επενδυτικά Ταμεία και διαχειριστές».

«Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο προέρχονται από κάθε άκρη της υφηλίου και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη ευκαιρία για προβολή της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού και διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου», προσθέτει.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι ο Διεθνής Σύνδεσμος για τα Επενδυτικά Ταμεία αριθμεί μέλη από 40 χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Κορέα και χώρες-μέλη της ΕΕ, ενώ η συμβολή του στην επικοινωνία των κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τα Επενδυτικά Ταμεία διεθνώς είναι καθοριστική.

Αναφέρει ακόμη ότι ο IFFA συγκεντρώνει τους εμπλεκόμενους στον τομέα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και οι απόψεις που εκφράζει θεωρούνται βαρύνουσας σημασίας, ενώ τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία των μελών του εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 70 τρισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια.

Οι διαδικασίες για τη διοργάνωση του Συνεδρίου, το οποίο απευθύνεται μόνο σε μέλη του IIFA, βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα έντονο, τόσο από πλευράς συμμετεχόντων όσο και από πλευράς ομιλητών και επίσημων προσκεκλημένων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Επένδυσε €5 εκατ. και πήρε ευχαριστήριο...πρόστιμο από το Δημαρχείο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ