ΕΥ: Ζητά ακύρωση διαγωνισμού για κτίριο Νομικής Υπηρεσίας - «Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος» ο Σαββίδης

Απαντά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στον Γιώργο Σαββίδη για τα περί διαρροής της επιστολής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς το Τμήμα Δημοσίων Έργων

Συνεχίζεται η νέα κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και Γενικού Εισαγγελέα με φόντο το νέο κτίριο στο οποίο θα στεγάζεται η Νομική Υπηρεσία, με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να αντιστρέφει εκ νέου τα πυρά προς τον Γιώργο Σαββίδη. 

Ο πόλεμος άνοιξε μεταξύ των δύο όταν επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς το Τμήμα Δημοσίων Έργων, στην οποία έκανε λόγο για κατάχρηση στο μέγεθος των εγκαταστάσεων, είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η Ελεγκτική Υπηρεσία σημείωνε, μεταξύ άλλων, πως οι επιλογές που γίνονταν εκτόξευαν σε αχρείαστα ύψη το κόστος του κτιρίου, «πρακτική», που όπως ανέφερε, «δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον». 

Ακολούθως, ο Γενικός Εισαγγελέας κατηγόρησε ευθέως τον Γενικό Ελεγκτή για διαρροή της επιστολής, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, είχε ως στόχο να πλήξει τον Γιώργο Σαββίδη. 

Η Ελεγκτική Υπηρεσία με σημερινή της ανακοίνωση απορρίπτει τους ισχυρισμούς Σαββίδη, τονίζοντας πως ο Γενικός Εισαγγελέας παραμένει «ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος». Παράλληλα, εισηγείται ακύρωση του διαγωνισμού για το κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας, καλώντας την την Κυβέρνηση να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Στις 18.9.2023, ασκώντας τις συνταγματικές μας εξουσίες, διαβιβάσαμε στο Τμήμα Δημοσίων Έργων επιστολή με παρατηρήσεις μας ως προς το υπό προσφοροδότηση νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας.

Για τους λόγους που εκτενώς εξηγούμε, εισηγούμαστε την ακύρωση του διαγωνισμού και αναμένουμε την Κυβέρνηση να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση. 

Χθες, σε μία ακόμη απροκάλυπτη επίθεσή του, ο Γενικός Εισαγγελέας κατηγόρησε με βεβαιότητα τον Γενικό Ελεγκτή ότι αυτός έδωσε την επιστολή στη δημοσιότητα, και μάλιστα ότι το έκανε για να πλήξει τον Γενικό Εισαγγελέα, τον οποίο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωσή του, ο Γενικός Ελεγκτής έχει θέσει στο στόχαστρό του.  

Σημειώνουμε κατ’ αρχάς ότι η επιστολή δεν είναι καν διαβαθμισμένη και θα μπορούσαμε να τη δώσουμε στη δημοσιότητα. Ωστόσο, δεν κρίναμε ότι υπήρχε τέτοιος λόγος. Συνεπώς η επιστολή εστάλη μόνο στους παραλήπτες που είναι σημειωμένοι σε αυτήν και σε κανένα άλλο. Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την έκπληξή μας για τη βεβαιότητα του Γενικού Εισαγγελέα ότι είναι ο Γενικός Ελεγκτής που έδωσε την επιστολή στη δημοσιότητα. Αυτό το γεγονός τον αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο.  

Διαβάστε επίσης: Έντονες υποδείξεις Κεραυνού σε Eurogroup-Ecofin για επιτόκια και πληθωρισμό (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ