Μη ικανοποιητική κρίνουν την πρόταση Υπ. Εργασίας για 12% στις συντάξεις

H άποψη πως η πρόταση του Υπουργού Εργασίας που αφορά το πέναλτι 12% δεν είναι ικανοποιητική, «είναι κοινή εκτίμηση όλων των οργανώσεων που συμμετέχουν στην Ομάδα Πρωτοβουλίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση

Μη ικανοποιητική θεωρούν οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις, την πρόταση του Υπουργού Εργασίας για το θέμα. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, μετά από συνεδρία στις 12 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή της ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλας Χαραλάμπους, η οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η άποψη πως η πρόταση του Υπουργού Εργασίας που αφορά το πέναλτι 12% δεν είναι ικανοποιητική, «είναι κοινή εκτίμηση όλων των οργανώσεων που συμμετέχουν στην Ομάδα Πρωτοβουλίας», προσθέτοντας ότι «τα στοιχεία που την συνθέτουν είναι πολύ προβληματικά».

Η ομάδα πρωτοβουλίας «η οποία αποτελείται από 19 συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις καθώς και οργανώσεις συνταξιούχων, νεολαίας, γυναικών και αυτοεργοδοτουμένων συντάσσεται μαζί με την θέση των συνδικαλιστικών οργανώσεων που  έχουν απορρίψει την πρόταση» καταλήγει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με ταχείες διαδικασίες νόμος για συγχωνεύσεις, υπό την απειλή προστίμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ