Ενιαία Εποπτική Αρχή: Ακόμα μία διαβούλευση και μετά τελικές αποφάσεις

Θα πρέπει να προχωρήσουμε αμέσως με την Ενιαία Εποπτική Αρχή, ανέφερε ο Μάκης Κεραυνός, προσθέτοντας πως θα γίνει ακόμα μια διαβούλευση και από εκεί και πέρα θα ληφθούν τελικές αποφάσεις 

Θα υπάρξει ακόμα μια διαβούλευση για τη δημιουργία Ενιαίας Εποπτικής Αρχής πριν από τη λήψη τελικών αποφάσεων, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Ο κ. Κεραυνός, προσερχόμενος στο συνέδριο με θέμα «Το μέλλον του επιχειρείν και η προσαρμογή στο μεταβαλλόμενο τοπίο, το οποίο διοργάνωσε το CIM-Cyprus Busines School, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι θα προχωρήσουν αμέσως με την Ενιαία Εποπτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ως προς τα επόμενα βήματα του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα της δημιουργίας Ενιαίας Εποπτικής Αρχής, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί με αποφασιστικότητα και σε αυτό το θέμα. Όπως δήλωσε, «είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κενά σε αυτόν τον τομέα και συνεχώς βλέπουμε τις επιπτώσεις, επομένως θα πρέπει να προχωρήσουμε αμέσως με την Ενιαία Εποπτική Αρχή». 

Σημείωσε ότι «το επόμενο βήμα θα είναι ακόμα μια διαβούλευση και από εκεί και πέρα θα ληφθούν τελικές αποφάσεις». 

Τη σύσταση ενιαίας εποπτικής αρχής των εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 27 Φεβρουαρίου. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προκάλεσε την αντίδραση επαγγελματικών συνδέσμων, γεγονός που οδήγησε το Υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει ανακοίνωση την Παρασκευή στην οποία τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι «οι αφοριστικές τοποθετήσεις και οι υψηλοί τόνοι που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον ούτε και την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων».

Τόνιζε, επίσης, ότι το Υπουργείο Οικονομικών αφήνει επίσης ως η πάγια πρακτική του, ανοικτή την πόρτα του διαλόγου.

ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΥΠΟΙΚ: Στοχευμένα μέτρα για αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ