Βουτιά στην παραγωγή και ζήτηση της σοκολάτας

Λόγω της πανδημίας.

Μειώνεται σταδιακά η παραγωγή και επεξεργασία του κακάο κατά το πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης από καταστήματα λιανικής πώλησης, τα οποία αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η παραγωγή σοκολάτας στην Ευρώπη πιθανόν να μειωθεί κατά 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί βουτιά μέχρι και 11% στο άμεσο μέλλον.

Σε ότι αφορά τη Βόρεια Αμερική, βρίσκεται αντιμέτωπη με πτώση της τάξης του 5.3%, ενώ η επεξεργασία σοκολάτας στην Ασία ενδέχεται να καταγράψει πτώση ρεκόρ που φτάνει το 9% και αυτό διότι πολλά ασιατικά εργοστάσια επέκτειναν σε μεγάλο βαθμό τις δραστηριότητες τους στον τομέα της άλεσης, πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση σοκολάτας σε χώρες όπως τη Μαλαισία.

«Η ζήτηση σοκολάτας θα μειωθεί ως αποτέλεσμα της αύξησης τιμών και της συρρίκνωσης της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο Eric Bergman, αντιπρόεδρος της JSG, για να προσθέσει ότι «η πανδημία επιταχύνει τη μείωση της κατανάλωσης, ενώ την ίδια ώρα μειώνονται και τα διαθέσιμα εισοδήματα για αγορά αγαθών πολυτελείας».

Από την άλλη, ο Judy Ganes, Πρόεδρος της J. Ganes Consulting, δήλωσε ότι «ο αντίκτυπος της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι πιο έντονος κατά το δεύτερο τετράμηνο του έτους, και εκεί είναι που αναμένουμε απώλειες σε πωλήσεις ειδών λιανικής, πτώση της διανομής επιδορπίων σοκολάτας σε γαμήλιους μπουφέδες και εστιατόρια, καθώς και μείωση της σοκολάτας στα duty free αεροδρομίων».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ