Ταχυδρομείο: Αποστείλετε εγκαίρως την αλληλογραφία για τα Χριστούγεννα

Πότε πρέπει να αποστείλετε τα γράμματα και τα δέματά σας.

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ενόψει της εορταστικής περιόδου καλούν τους πολίτες όπως για να καταστεί δυνατή η παράδοση της αλληλογραφίας πριν τα Χριστούγεννα, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, να ταχυδρομήσουν την αλληλογραφία τους έγκαιρα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, για το εξωτερικό με ταχυδρομείο Β΄ προτεραιότητας τα ταχυδρομικά αντικείμενα (επιστολές, χριστουγεννιάτικες κάρτες, δέματα κλπ) θα πρέπει να ταχυδρομηθούν μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου,  για το ταχυδρομείο Α΄ προτεραιότητας (επιστολές, χριστουγεννιάτικες κάρτες, δέματα κλπ) μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, 2018.
 
Για την αλληλογραφία εσωτερικού, ταχυδρομείο Β΄ προτεραιότητας: Ταχυδρομικά αντικείμενα (επιστολές, χριστουγεννιάτικες κάρτες ,δέματα κλπ) μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, 2018  και για το ταχυδρομείο Α΄ προτεραιότητας: Ταχυδρομικά αντικείμενα (επιστολές, χριστουγεννιάτικες κάρτες, δέματα κλπ) μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, 2018.
 
Αλληλογραφία που θα ταχυδρομηθεί μετά τις πιο πάνω ημερομηνίες, πιθανόν να παραδοθεί μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, λόγω του όγκου των ταχυδρομικών αντικειμένων που παρατηρείται σ’ όλες τις χώρες τη συγκεκριμένη εορταστική περίοδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 
Προστίθεται τέλος ότι για την έγκαιρη διεκπεραίωση της αλληλογραφίας το κοινό θα πρέπει να (α) ταχυδρομεί έγκαιρα την αλληλογραφία του, (β) αναγράφει ορθά και καθαρά τις διευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του ταχυδρομικού κώδικα. (γ) φέρει τ’ απαιτούμενα ταχυδρομικά τέλη και το προσφυγόσημο, (δ) καταθέτει αλληλογραφία με μεγάλο αριθμό αντικειμένων στα κατά τόπους ταχυδρομικά γραφεία αντί στα γραμματοκιβώτια δρόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ