Χονγκ Κονγκ: Το Πεκίνο σχεδιάζει να αντικαταστήσει την επικεφαλής της κυβέρνησης

Σε έξαρση οι αντιδράσεις και οι πράξεις βίας.
© The Financial Times Limited 2020. All Rights Reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Sigmalive is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.

Στην αντικατάσταση της επικεφαλής της Κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ σχεδιάζει να προχωρήσει το Πεκίνο, μετά από τέσσερις μήνες έντονων διαδηλώσεων που κλιμακώνονται συνεχώς. 

Η εν λόγω κίνηση έρχεται μετά από την στοχοποίηση της Κάρι Λαμ η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση από τα μέσα του 2017 και μου έχει συγκεντρώσει στο πρόσωπό της το σύνολο της δυσαρέσκειας του λαού της πρώην βρετανικής αποικίας ο οποίος ζητά συνεχώς την παραίτησή της. 

Αν και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Κίνας στηρίζει απόλυτα την Λαμ, καταδικάζοντας παράλληλα την βία των διαδηλωτών που ζητούν περισσότερες πολιτικές ελευθερίες από το Πεκίνο, οι σκέψεις έχουν μπει στο τραπέζι και δρομολογούνται εξελίξεις. 

Η αντικατάσταση θα έχει προσωρινό, όπως αναφέρουν οι Financial Times, χαρακτήρα μέχρι να κατευναστούν οι αντιδράσεις και να επέλθει η κανονικότητα και να αποκατασταθεί η τάξη. 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ