Κορυφαίος Ευρωπαϊκός επενδυτικός προορισμός κυπριακός Δήμος

Ανάμεσα στους κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς της Ευρώπης, αναδείχθηκε η Αγία Νάπα, λαμβάνοντας το σχετικό πιστοποιητικό από το “Europe Business Assembly” στην Οξφόρδη της Βρετανίας.  

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ακόμα μία διεθνή διάκριση πέτυχε η Αγία Νάπα, που εντάσσεται πλέον ανάμεσα στους κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς της Ευρώπης ως ‘Prime City Destination for Investment and Innovation’». Προστίθεται ότι αυτό επισφραγίστηκε κατά τη σημερινή τελετή ένταξης της Αγίας Νάπας στο πρόγραμμα “The Prime Business Destinations” του “Europe Business Assembly” που έγινε στην έδρα του Οργανισμού, στην Οξφόρδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πρόγραμμα εντάσσονται περιοχές που επιδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για προσέλκυση επενδύσεων και που αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Το πρόγραμμα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως εργαλείο για την προσέλκυση νέων επενδυτών, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε περιοχές που χαρακτηρίζονται για την προαγωγή της καινοτομίας και της ανάπτυξης.

Αναφέρεται ακόμη ότι ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος κατά την τελετή απόδοσης της πιστοποίησης «εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη σημερινή τελετή, διότι αποδεικνύει πως όταν υπάρχει όραμα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά». Η πιστοποίηση που λαμβάνει σήμερα η Αγία Νάπα, ως ένας κορυφαίος επενδυτικός προορισμός, είναι αποτέλεσμα συστηματικής και διαρκούς προσπάθειας, πρόσθεσε.
 
Ταυτόχρονα εξέφρασε τη πεποίθηση ότι «η συγκεκριμένη διάκριση θα αποτελέσει την αφετηρία για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου» και είπε πως «προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε διαρκώς, διαμορφώνοντας όλες τις προϋποθέσεις που θα καταστίσουν την Αγία Νάπα έναν κορυφαίο προορισμό, που θα συνδυάζει την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό».

Πηγή: ΚΥΠΕ