Κλείδωσε 10% έκπτωση σε όλους τους λογαριασμούς της ΑΗΚ

Κλείδωσε μείωση ύψους 10% για 4 μήνες σε όλους τους λογαριασμούς των καταναλωτών της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Κλείδωσε μείωση ύψους 10% για 4 μήνες σε όλους τους λογαριασμούς των καταναλωτών της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Economy Today κατά την συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο ανάμεσα σε Υπουργούς Ενέργειας, Οικονομικών και του ΔΣ της ΑΗΚ αποφασίστηκε η μείωση που τέθηκε στο τραπέζι τις τελευταίες μέρες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η μείωση θα ισχύσει για τους επόμενους 4 μήνες ενώ το ποσοστό έκπτωσης έχει κλειδώσει στο 10%.

Παράλληλα πληροφορίες του Economy Today, ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και άλλα μέτρα προς ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 

15 χιλιάδες δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις

13-15 χιλιάδες πολίτες οι οποίοι είναι δικαιούχοι έκπτωσης στον λογαριασμό ηλεκτρισμού της ΑΗΚ δεν έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι στιγμής.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών ανέφερε ότι υπάρχουν κατηγορίες πολιτών που δικαιούνται 20% έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα και δεν έχουν υποβάλει την σχετική αίτηση.

Ο Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι οι σχετικές αιτήσεις είναι αναρτημένες στην σελίδα της ΑΗΚ και υπάρχουν 8 κατηγορίες πολιτών που είναι δικαιούχοι της εν λόγω έκπτωσης.

Χρειάζεται εφαρμογή του σχεδιασμού και όχι βεβιασμένες αποφάσεις

Οι βεβιασμένες αποφάσεις είτε επειδή λαμβάνονται κάτω από την πίεση των γεγονότων είτε των διαμαρτυριών καταλήγουν να είναι λάθος αποφάσεις, ανέφερε ο Παύλος Λιασίδης, εμπειρογνώμονας σε θέματα ενέργειας, στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Εξηγώντας ανέφερε ότι δεν ξέρουμε ποιες είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα αλλά από ότι βλέπουμε θα επιβαρυνθεί το αποθεματικό της ΑΗΚ με έκπτωση 10% στους λογαριασμούς της ΑΗΚ.

Είναι πιθανόν να εξανεμιστούν τα αποθεματικά ενώ έχει προκλήσεις να αντιμετωπίσει η ΑΗΚ και αν χάσει αυτή την ευρωστία δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει.

Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ΑΗΚ έχουν ως μακροπρόθεσμο στόχο να αντιμετωπίζουμε χαμηλές και σταθερές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα αφού επίκειται αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου της.

Ως εκ τούτου το αποθεματικό της ΑΗΚ θα πρέπει να λειτουργήσει για αυτό το σκοπό και μόνο, τόνισε ο κ. Λιασίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ